26 mars 2023
15:00

Hälsinggårdens AIK Fotboll

Referat: Gustafs GoIF - Hälsinggårdens AIK Fotboll

Minusgrader och en svalkande vind gav inte bästa förutsättningarna för finfotboll. Med en ny uppställning för dagen hoppades vi kunna äga mycket boll offensivt på plan men det blev inte som vi tänkt oss. Bortalaget rivstartade och skapade tidigt några halvfarliga chanser. De satte hög press med 4-5 man och när våra yttermittfältare inte jobbade tillräckligt djupt defensivt så fick vi problem att skapa så mycket. Vi jobbade successivt in oss i matchen men hade inte något gratis i de sista avgörande momenten. Efter halva första lyckades vi spela oss igenom och hade några farliga lägen samt ett bortdömt mål för offside. I 25:e minuten så vann Casper bollen ett par meter in på offensiv planhalva och spelar ut till Lenne på högerkanten. Han bryter effektivt in i straffområdet och avslutar otagbart till 1-0. Bara minuter senare bryter bortalaget ett av våra anfall och lyckas med en snabb omställning där vi inte har tillräckligt många spelare i defensiven. 1-1 är ett faktum i 29:e minuten. Resten av halvleken böljar spelet lite fram och tillbaka. I halvtid återgår vi till en fyrbackslinje som vi är bekväma med. Vi kontrollerar spelet i andra halvlek och det känns som en tidsfråga när vi ska få till ett ledningsmål. Det dröjer fram till 83:e minuten när Sebbe frispelar Lenne som sätter 2-1. Avslutningen på matchen blir en liten nagelbitare då vi går ner i tempo och bjuder in till ett par farliga lägen. Men den stabila backlinjen och Max lyckas hålla kvitteringen borta. 3 poäng som vi tar med oss och sen hoppas vi att lite värme snart anländer så vi kan bjuda på lite riktig fotboll.